Kunsten å bemanne riktig

Kunsten å bemanne riktig

En regnfull høstdag på fisketorget i Bergen

Foto og tekst: Christian Sørensen

Når er det flest kunder i butikkene?

Det er alltid en utfordring for salgsledere å lage bemanningsplan. Veldig få har en god plan eller et system som forteller dem når en skal ha flest ansatte i butikken. Det meste går på følelser eller tanker om «jeg mener» og «i fjor på denne tiden hadde vi denne omsetningen». Dette er ikke en bra måte å planlegge bemanning på, ettersom ferier, helligdager og festivaler endrer seg fra år til år og dermed kan en bomme kraftig.

Det er dumt å ha for få ansatte når det er veldig mange kunder i butikken, eller det motsatte. Man mister betydelig omsetning ved at kunder ikke får hjelp i butikken med for få ansatte tilstede. Har en for mange ansatte på jobb i forhold til antall kunder mister selgeren ofte motivasjon til å gjøre noe som helst. Selgere er sosiale vesener, og da er det er lett for at de prater med hverandre istedenfor å f.eks. rydde eller hjelpe den ene kunden som ser på batterier.

En rasjonell tankegang kan være at når det er få kunder i butikken, blir kundene godt ivaretatt. Det som ofte kan skje er at det er lett for å bli lat, pga. lav aktivitet over mange timer.  Målet til  selgere er å selge, men da må vi få dem ut av denne «late» sonen, ved å ha akkurat tilstrekkelig antall ansatte i butikken. En annen utfordring er det motsatte, at selgeren er godt i gang med å rydde slik at kunden ikke blir sett.

En av de viktigste driverne for salg i butikk, kundesenter eller bank, er at de ansatte er hyggelige og imøtekommende. Ved å holde aktivitetsnivået til selgeren oppe, holder man også på motivasjonen – noe som igjen gjør at kundene føler seg ivaretatt.

Bemanningsplanlegging er ikke enkelt, men med litt kunnskap så går dette bra. Et minimum må være å vite når det er ferier og helligdager, dette finner man enkelt på kalenderen og ved å se i skoleruten til din lokale kommune.

Lønnsutbetalinger, ferier og regnværsdager = omsetning

  • Stat og kommune har lønnsutbetaling den 12 hver måned
  • Private har ofte utbetaling den 20 hver måned
  • Feriepenger i juni
  • Regnværsdager

Det er noen måneder som er bedre enn andre og februar er kanskje den dårligste, men det er mer folk i butikkene i dagene etter lønnsutbetalinger beskrevet over.

Det er ikke alle som opplever økt omsetning i ferier, men dette bør din butikk har innsikt i. For eksempel elektrobutikker har gode tider rett før påskeferien og i begynnelsen av sommerferien.

Norge elsker å snakke om vær og vind. I Bergen er det stor forskjell på når det er kunder i butikkene. Er det sol, kan Bergens butikkene bare glemme å ha kunder. Det er flest kunder i butikkene eller sentrene når det er lørdag, litt yr i luften og rett etter lønningsdag.

Analyse av butikkens egen omsetning

Alle har et kassaapparat som registrer omsetting og tidspunktet for kjøpet. Kan du hente ut denne informasjonen bakover i tid bør din butikk få hjelp til å analysere disse tallene, og da finne ut når det er aktivitet i butikken og dermed bemanne riktig. Kan man kutte et årsverk er det ca 700.000kr spart og i tillegg til økt inntjening ved riktig bemanning.

 

Salgsopplæring

Selgere som har hatt opplæring kan ofte håndtere flere kunder. Klikk her for mer informasjon.

 

 

 

Del gjerne!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *